Srdce na talíři

Soutěž mladých kuchařů a cukrářů

Celostátní soutěž žáků gastronomických oborů

Dne 22. 3. 2023 se konala každoroční celostátní gastronomická soutěž „Srdce na talíři“, kterou pořádá SOŠ a SOU Městec Králové.Tohoto gastronomického klání se zúčastnily i dva týmy Stření školy a Základní školy, Oselce. Zástupci jednotlivých škol poměřovali své dovednosti ve dvou kategoriích, kuchařské a cukrářské. Žáci oboru Stravovací a ubytovací služby měli za úkol přípravu sushi, dále se pokračovalo oblastí stolničení, kde žáci prostírali slavnostní tabuli na téma „Karneval“. Cukráři z oboru Potravinářská výroba zhotovili cukrářské výrobky opět na téma „Karneval“. Naši žáci rozhodně nezapadli, zhostili se úkolů se ctí a vytvořili výrobky na opravdu profesionální úrovni.


Autor fotografií: SŠ a ZŠ Oselce
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace